Kaspersky açıklamasına göre, ticari kurumlar tarafından düzenlenen blokzincir oylama oturumlarının payı 2022’de yarı yarıya arttı. İşle ilgili oylama, 2022’de blokzincir tabanlı platformda düzenlenen en yaygın ikinci anket türü haline geldi.

Salgın önlemlerinin insanları şahsen iletişim kurma imkanı olmadan evden çalışmaya zorladığı 2020’de çevrim içi oylama oturumlarının sayısı hızla arttı. İş yerlerine yapılan büyük geri dönüşe rağmen, uzaktan etkileşimin bazı yönleri hayata yerleşmiş gibi görünüyor. Çevrim içi ortak karar verme de bunlardan biri.

2021 ve 2022 Polys istatistiklerinin karşılaştırılması, yürütülen anket sayısının salgın sırasındakiyle aynı yüksek seviyede kaldığını gösteriyor. Bununla birlikte araştırmacılar, e-oylamada yer alan ve bunları organize eden sektörlerin payında ve çeşitliliğinde bazı farklılıklar gözlemledi.

Eğitim kurumları anketlerin yüzde 57’sini oluşturarak liderliğini sürdürürken, iş dünyası, 2021’in aynı dönemdeki yüzde 7’ye kıyasla tüm oturumların yüzde 14’ünü temsil eden en aktif ikinci sektör haline geldi. Platformun kullanıcıları seçim yapmak, kurumsal yarışmaların adaylarını ve kazananlarını seçmek, en iyi ekip oluşturma etkinliğini belirlemek, konferans düzenlemek veya ofise dönüş tarihine karar vermek gibi tercihleri belirlemek için bu platformu kullandı. E-oylama ayrıca şirketin çözümleri ve hizmetleri hakkında çalışan geri bildirimi toplamak, ürün ve özelliklerin nasıl iyileştirileceğine ilişkin görüş almak için de kullanıldı.

Geçen yıldaki diğer değişikliklerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumlarına ait oturumlarda azalma görüldü ve faaliyetler neredeyse yarıya indi. Veriler ayrıca blokzincir tabanlı oylamanın, daha önce Polys kullanıcıları arasında olmayan oyun topluluğu gibi yeni kitlelerin de dikkatini çektiğini gösterdi. Oyuncular genellikle grup liderlerini, en iyi oyuncuları veya takım isimlerini seçmek için platformu kullandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Polys Başkanı Daniil Kaptsan, “Oylama oturumlarının sayısının uzun süredir yüksek düzeyde kalması, kullanıcılarımızın Polys’i yalnızca karantina sırasında geçici bir çözüm olarak değil, günlük görevler için uygun ve güvenilir bir araç olarak algıladıklarını kanıtlıyor. Oylamanın gizliliği ve güvenliğinden ödün vermeden çok yönlü kullanılabilirliğini sağlamak için ürünümüzü geliştirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

2022’de Polys, Solonian Dijital Demokrasi Enstitüsü tarafından üst üste ikinci yıl “Dijital Demokrasi Raporu”nda güvenilir e-Demokrasi tedarikçileri arasında yer aldı. Uzmanlar çözümün basit kullanılan arayüzüne ve seçmenlerin oylarının manipüle edilmediğini doğrulamalarına izin veren, anket gizliliğini garanti eden yeteneklerine dikkati çekti.