Hızla artan dijitalleşmeyle birlikte verilerin çevrim içi ortamlara aktarılması siber saldırılara kusursuz bir zemin hazırlıyor. Güvenlik önlemleri büyük ölçekli şirketlerle kıyaslandığında daha zayıf olan KOBİ’ler, siber saldırganlar için ideal bir hedef haline geliyor. Son dönemlerde KOBİ’lerin %66’sının en büyük korkusunun müşteri verilerini kaybetmek olduğuna dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, 4 siber güvenlik stratejisini sıralayarak KOBİ’leri bu yöntemleri uygulamaya davet ediyor.

Günümüz dijital çağında siber suçlar şiddetli bir şekilde artış gösteriyor ve ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. Çevrim içi ortamda savunmasız güvenlik önlemlerine sahip olduğu için birçok riske ev sahipliği yapan KOBİ’lerin %66’sı, olası siber saldırılar sonucunda ciddi para ve itibar kaybına neden olan müşteri veri kaybından endişe duyuyor. Ancak birçoğu bir saldırı ile karşı karşıya kaldığında herhangi bir aksiyon almıyor. KOBİ’leri, küçük ölçekli oldukları için siber suçlular tarafından hedeflenmeyeceği yanılgısına düşmemeleri konusunda uyaran Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, müşteri veri kaybının önüne geçilebilmesi için uygulanabilecek 4 güvenlik stratejisini sıralıyor.

Siber Saldırganlar Kurumların Büyüklüğünü Önemsemiyor!

Zayıf güvenlik önlemlerine sahip olmaları nedeniyle hackerler tarafından daha kolay bir hedef haline gelen KOBİ’lerin, en büyük korkularından biri müşteri verilerini kaybetmek olsa da %65’inin bir siber saldırı sonrası harekete geçmediği görülüyor. KOBİ’lerin siber saldırılara karşı daha dikkatli olarak ve doğru güvenlik önlemleri alarak saldırı tehditlerini önleyebileceğini vurgulayan Gürsel Tursun, gerekli önlemler alınmadığı takdirde büyük kayıplar yaşanabileceğini aktarıyor.

KOBİ’ler için 4 Etkili Siber Güvenlik Stratejisi 

Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, her KOBİ’nin dikkatle uygulaması gereken 4 siber güvenlik stratejisini sıralıyor.

1. Kurumlar siber saldırılara karşı bir eylem planına sahip olmalı. KOBİ’ler mevcut savunma becerilerini güncel olarak test etmeli ve bir saldırıya uğradığında doğru hareket etmek için en uygun eylem planına sahip olmalıdır. Ayrıca kurumlar, mevcut sistemlerin güncelliğini sağladığından ve harekete geçebilmek için tehditleri yeterince uzak tutabileceğinden emin olmalıdır.

2. Kurumlar çalışanlarını eğitilmeli.  Günümüzde hackerler, daha kolay ve hızlı olduğu için hazırlıksız kurumlara yönelmeyi tercih ediyor. KOBİ’ler, siber güvenlik stratejilerini iyileştirebilmek için çalışanlarını düzenli olarak eğitmeli ve tüm sürece dahil etmelidir. Çalışanları bilgilendirmek, siber saldırılara karşı farkındalığı artırarak tehditleri büyük ölçüde azaltmaya yardımcı olabilir.

3. Şifreli yazılımlara yatırım yapılmalı. Günümüzde oldukça yaygın olan ve kolayca erişilebilen şifreli yazılımlar, bilgisayardaki verileri şifreleyerek hackerlerin saldırılarını daha zor bir hale getiriyor ve olası müşteri veri kaybının önüne geçebiliyor.

4. Tedarik zincirleri gözden geçirilmeli. Siber saldırganlar güvenlik açıkları bulabilmek için kurumların tedarikçilerine veya daha küçük paydaşlara yönelebiliyor. Kurumların çalıştığı tedarikçilerde var olan güvenlik açıkları tüm paydaşları etkileyebilir ve ciddi saldırılara zemin hazırlayabilir.